Російських військових, які відмовилися воювати з ЗСУ, кидають "на яму" в "ЛНР"

Російські командири кинули контрактників, які відмовляються продовжувати участь у війні з Україною, у центри для «відмовників» у окупованій Брянці Луганської області. Про це пише The Insider, посилаючись на розповіді родичів солдатів.

"Родичі дев'яти солдатів, які потрапили до центру, поїхали визволяти їх у Луганську область. Дядько одного з таких «відмовників» розповів, що днями перетинав кордон і спілкувався з місцевим російським командуванням. Командири кажуть рідним, що не можуть нічого зробити, бо хлопців тримають у полоні "ЛНРівські", які нібито не підкоряються російському командуванню", - пише видання.

Дружині одного з відмовників вдалося поговорити з самим "командиром ЛНР", який тримає російських солдатів у полоні. За її словами, він говорив по-хамськи і попередив, що якщо комусь із рідних вдасться дістатися до нього, він відразу поверне їх назад, а у самого «відмовника» «будуть проблеми».

Нині родичі дев'ятьох солдатів хочуть прорватися до окупованого Луганська, де вже перебувають 15 жінок (сестри, дружини, матері «відмовників»), вони намагаються визволити контрактників.

The Insider також вдалося зв'язатися з одним із них, який прибув до Брянки 22 липня. Іван (ім'я змінено) написав рапорт про відмову від участі у війні з моральної неготовності. До того, як опинитись у Брянці, він провів на війні три місяці. У Брянці ж військовим повідомляють, що їм необхідно пройти через дві бесіди — з психологом та командирами, які вирішуватимуть, що робити з «відмовником».

Ще один співрозмовник видання — батько одного з відмовників — розповів, що після трьох місяців служби російським контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у бойових діях. Однак коли вони вирішили залишити Україну, написавши відмовні, їх затримали та відвезли до Брянки, де вже більше місяця тримають під вартою. За словами чоловіка, контрактників утримують у жахливих умовах: «Якісь ями, тортури тощо. Це кажуть люди, які звідти приїжджають».

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті