Окупанти вирішили оголосити в розшук Буданова

МВС росії оголосило у розшук керівника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова. Про це повідомили російські ЗМІ, не уточнюючи, за якою саме статтею Буданова розшукує російське МВС. 

Суд у Москві навесні заочно заарештував Кирила Буданова. Тоді його звинуватили у створенні терористичного співтовариства та зберіганні зброї і вибухівки. Про який саме теракт мова – невідомо. Російські ЗМІ припускали, що йдеться про вибух на Керченському мосту.

Раніше ФСБ звинувачувала розвідку України в організації вибуху. Голову ГУР також оголосили у міжнародний розшук.

У жовтні Слідчий комітет росії заочно звинуватив Будвнова, командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука, командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапу та командира 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів ВПС України Сергія Бурденюка у "терактах" на російській території .

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що дружину Кирила Буданова Маріанну отруїли важкими металами, які не використовуються у військовій справі та побуті.

На життя голови ГУР Кирила Буданова з 2014 року робили замах не менше десяти разів. Один із замахів стався під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли по будівлі ГУР у Києві було завдано ракетного удару.

Влітку 2022 року Служба безпеки України заявила про затримання двох членів диверсійно-розвідувальної групи ГРУ росії, які планували вбити міністра оборони України Олексія Резнікова, керівника ГУР Кирила Буданова та українського активіста.

Як повідомлялося, у ГУР спрогнозували, скільки ще триватиме війна в Україні. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті