Один із найбільших російських НПЗ припинив роботу через прорив дамби

Нафтопереробний завод у місті Орськ в Оренбурзькій області РФ, зупинив роботу внаслідок прориву дамби, яку спричинив "аномальний паводок". Про це повідомляють російські ЗМІ 7 квітня.

Зупинка заводу має запобігти екологічним ризикам, кажуть у пресслужбі заводу та додають, що таке рішення викликане потребою дотримуватися правил техніки безпеки.

Зазначимо, НПЗ в Орську є одним із провідних заводів з перероблення нафти в росії. Він належить до групи компанії, які контролює російський олігарх Михайло Гуцерієв.

Потужність заводу становить 6,6 мільйона тонн на рік. Також на заводі випускають, зокрема, автобензин, дизельне пальне, мастило та авіагас.

У місті Орськ Оренбурзької області рф відбувся прорив дамби на річці Урал. Під загрозою затоплення опинилися тисячі будинків. Влада оголосила про режим надзвичайного стану федерального характеру.

За даними МНС РФ, рівень води в місті й далі зростає, там працюють рятувальники. Тим часом у російському гідрометцентрі прогнозують, що хвиля паводка досягне Оренбурга 7-8 квітня, а його пік очікують 10 квітня. 

Як повідомлялося раніше, удари по російських НПЗ призвели до зупинки 14% всіх нафтопереробних потужностей РФ. 

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті