Непал зажадав з росії компенсацій за загиблих на війні в Україні найманців

Непал вимагає від росії виплат компенсацій за загиблих на війні проти України його громадян.Про це заявив міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

За оцінками, російська армія завербувала понад 200 громадян Непалу для участі в бойових діях в Україні, і щонайменше 14 із них загинули там", - сказав він.

Сауд додав, що Непал попросив росію негайно припинити вербування непальських громадян у свою армію, негайно повернути тих, хто вже служить у війську, репатріювати тіла вбитих, а також вилікувати й повернути тих, хто був поранений у боях.

Непал також вимагає від росії грошової компенсації для сімей непальських громадян, загиблих під час бойових дій.

Нагадаємо, на окупованій території Донеччини помічені найманці з Малайзії. 

Як повідомлялося, сербський найманець поскаржився на жорстоке поводження з боку російських командирів і обізвав їх злочинним угрупованням. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті