На Волині контрабандисти переправляти цигарки до країн ЄС на саморобних дронах

Спецпідрозділи ДПСУ виявили на Волині цех з виробництва БпЛА, на яких контрабандисти переправляли контрафактні тютюнові вироби та стежили за прикордонниками. Про це повідомляє ДПСУ у Телеграм 15 грудня.

"Технологічний прорив зробили волинські контрабандисти. Вони використовували БпЛА не лише для відправки цигарок за кордон, а й для стеження за діями прикордонних нарядів", - зазначили у ДПСУ.

В ході обшуків у господарських будівлях фігурантів виявлено мотодельтаплан, 8 безпілотних літальних апаратів типу "Літак" і "Квадрокоптер", а також понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

 Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників. 

Вилучені БПЛА планується передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України.

У Держприкордонслужбі додали, що також "вивчається можливість використання навичок осіб, причетних до протиправної діяльності, у протидії ворожим військам".

Як повідомлялось раніше, на Волині затримали контрабандистів, які біля кордону “випадково знайшли” пакунки сигарет під час збору грибів.

 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті