На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту на півдні та сході України за добу зафіксовано 71 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірьому зведенні 18 квітня.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 17 атак поблизу населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам'янське, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 11 атак біля населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Первомайське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік населених пунктів Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 12 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації тричі атакував позиції українських захисників біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби за підтримки авіації здійснив 7 безуспішних атак на позиції українських військ у населеного пункту Кринки Херсонської області.

Як повідомлялося, спікер Джонсон раптово вирішив, що наразі критично важливим є надання Україні летальної зброї. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті