На Донеччині компенсації по "єВідновленню" за втрачене житло перевищили мільярд гривень

Мешканці Донецької області, чиє житло було зруйноване або пошкоджене внаслідок війни, отримали більше мільярда гривен компенсацій за програмою "єВідновлення". Про це у відеозвернення повідомив керівник ОВА Вадим Філашкін.

"У травні 2023 року стартувала програма "єВідновлення". За цей час 460 наших земляків, чиї домівки знищили росіяни, уже отримали відповідні сертифікати. Найбільше — у Святогірській громаді — там сертифікати отримали 252 людини. Всього в області зареєстровано 945 заяв", — розповів він.

Допомогу отримують і ті, чиє житло частково пошкоджене — таких заяв у Донецькій області зараз 7348. З них 4200 заявників уже отримали допомогу на загальну суму 309 млн гривень.

Також керівник ОВА закликав мешканців регіона долучатись до програми "єВідновлення", яка діє на територіях, які не віднесені до зони активних бойових дій.

"Для цього достатньо подати документи через "Дію". Після отримання заявки про реєстрацію пошкодженого майна комісія проведе огляд помешкання і визначить розмір компенсації", — нагадав Філашкін.

Як повідомлялося, у Краматорську за програмою "єВідновлення" нарахували понад 120 млн гривень компенсацій.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті