Моряки РФ отримали від ГУР "привітання", яке "хакнуло" їхні телефони

Головне управління розвідки Міноборони (ГУР) адресно "привітало" військових моряків РФ із професійним святом – на їхні телефони надійшло відео атак на російські кораблі та вірус, який знімав особисту інформацію. 

Як повідомляє ГУР, українські хакери використали для доставки повідомлень російські системи для розсилки рекламного спаму.

Моряки ВМС РФ, зокрема командири, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp, яке виглядало як відеопривітання з днем ВМФ. Відкривши відео, вони виявляли, що це відео про атаки на російські військові кораблі, зокрема на крейсер "Москва".

Також у повідомлення було впроваджено вірус, здатний знімати інформацію з телефонів і передавати її розвідці України. "Наразі потік інформації, зокрема конфіденційної, продовжується", – зазначають у ГУР.

Одночасно було зламано три російські урядові сайти, на яких також було розміщено "підозрювальне" відео та знято конфіденційну інформацію.

Як повідомлялося, Чорноморський флот РФ не зможе організувати повну блокаду України. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті