"Кріт" ФСБ - колишній український строковик - затриманий при спробі вийти на позиції окупантів на Куп’янському напрямку

СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 25 квітня.

"Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Там його мали зустрічати російські військові із знаками розрізнення у вигляді "георгіївської стрічки" на рукаві. У подальшому вони планували провести інформатора до "філії" ФСБ на тимчасово окупованій частині території Луганщини і тим самим завершити його "евакуацію", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за наведенням чоловіка загарбники планували здійснити вогневе ураження цивільної інфраструктури одного із прифронтових міст регіону.

Російським інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з ФСБ. До такого "кроку" його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти "домовились" із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після "демобілізації". Для комунікації використовували анонімні чати у месенджері. За даними слідства, фігурант здійснював пересилку "потрібних" геолокацій ворогу у вигляді позначок на ґуґл-карті.

На підставі зібраних доказів слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що росіянина - агента ГРУ затримано після того, як його "розконсервували" для полювання на українську ППО.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті