Країни НАТО не готові надіслати належне запрошення Україні для повноправного членства цього літа - посолка США в Альянсі

Треба побудувати міст до членства України в НАТО – такі очікування до членів Альянсу озвучила посолка США в альянсі Джуліанн Сміт 29 квітня, - пише 29 квітня ТГК "Голос Америки". 

Втім “надіслати належне запрошення Україні для повноправного членства” країни НАТО цього літа ще не готові, каже Сміт, як вони не були готовими й минулого літа під час саміту у Вільнюсі.

Заява прозвучала під час зустрічі з ініціативи Атлантичної ради у Центрі стратегії та безпеки Scowcroft.

Вона також натякнула, що досі тривають перемовини між союзниками з приводу пропозиції для України на цьогорічному саміті та додала, що не може озвучити конкретні подробиці.

Але, каже Сміт, країни НАТО “шукають спосіб інституціоналізації двосторонньої підтримки, яка надавалася Україні протягом останніх двох років”.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті