Країни G7 і ЄС хочуть розширити заборону на імпорт російського газу - Financial Times

Країни G7 і Євросоюзу хочуть ввести нові санкції щодо імпорту російського газу. Про це повідомило видання Financial Times.

"G7 заборонить імпорт російського газу трубопроводами, роботу яких раніше було припинено або скорочено. Санкції здебільшого стосуватимуться поставок газу в Польщу і Німеччину", - повідомили у виданні з посиланням на свої джерела.

Таке рішення країни "Великої сімки" можуть ухвалити за підсумками саміту в Японії, який відбудеться з 19 по 21 травня в Хіросімі. При цьому видання не зазначає, про які саме трубопроводи йдеться. Передбачається, що під санкції може потрапити нафтопровід "Дружба".

"Санкції потрібні, щоб переконатися, що партнери не змінять свою думку в майбутньому. Подальше скорочення використання російських енергоносіїв, зокрема, запобігатиме повторному відкриттю шляхів, раніше закритих унаслідок використання енергії Росією як зброї", - додають журналісти.

Видання зазначає, що навряд чи санкції покажуть швидкі результати. Однак у Брюсселі налаштовані рішуче, оскільки від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну частка російського газу в європейському імпорті впала з понад 40% до 10%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор США дозволив передачу конфіскованих російських активів Україні.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті