Глава сил оборони Естонії заявив, що його країна здобула б перемогу у війні з РФ

Глава сил оборони Естонії генерал Мартін Херем заявив, що його країна змогла б перемогти росію у війні, тому що у цьому допоможуть союзники. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

Генерал нагадав, що сили НАТО вже знаходяться на території Естонії.

"Сьогоднішня система така, що НАТО тут і нікуди не йде, а стає ще більше, коли є ознаки загрози", - зазначив Херем.

За його словами, Альянс вже розробив конкретні плани щодо оборони Естонії у разі російської агресії. При цьому в країну для тренувань приїжджають "конкретні люди", які готові швидко реагувати.

Генерал висловив думку, що росії не потрібні три роки після війни в Україні для підготовки нападу на наступну країну. При цьому метою початку бойових дій може бути не військова перемога, а створення напруги між союзниками по НАТО.

Як розповів Херем, Естонія, Фінляндія та Швеція з перших хвилин агресії візьмуть під контроль Балтійське море. Тому постачання до Калінінграда буде перекрито.

Генерал підкреслив свою впевненість у тому, що Естонія переможе у військовому плані, але питання у тому, наскільки непривабливою буде ця перемога.

При цьому збройні сили противника, які намагатимуться вторгнутися до Естонії, генерал обіцяє зупинити за допомогою танків та піхоти.

"А всіх тих, хто спробує на нас впливати з відстані 50 або 100 кілометрів, як це відбувається сьогодні в Україні, тих ми рознесемо вщент! Ми знищимо їх не в Раквере (місто в Естонії - ред.) чи Нарві (естонське місто на кордоні з Росією - ред.), а в Івангороді (російське місто на кордоні з Естонією - ред.), Печорах (російське місто на кордоні з Естонією - ред.) або десь там", - додав він.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що путін не зупиниться в Україні і довго погрожуватиме Європі. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті