Глава ПЦУ Епіфаній проведе службу на Великдень у Києво-Печерській лаврі

Глава Православної церкви України Епіфаній проведе службу на Великдень в Успенському соборі у Києво-Печерській лаврі. Про це він розповів Суспільному.

За його словами, щодо часу проведення служби буде повідомлено додатково, оскільки на Великдень у столиці не скасовуватимуть комендантську годину.

"Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але скоріше за все після комендантської години вранці", – сказав Епіфаній.

Він також прокоментував ситуацію з представниками Української православної церкви Московського патріархату, які не бажають іти з Лаври, незважаючи на розірвані договори 29 березня.

"Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух "русского мира" тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб у ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну", – сказав Епіфаній.

Він наголосив, що українізація Лаври – неминучий процес.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, чому УПЦ МП досі не покинула Лавру. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті