Генсек НАТО заявив, що путін знову готується використати зиму як зброю проти України

Президент РФ путін знову готується використати зиму як зброю у війні проти України і цьому потрібно запобігти. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів НАТО та зустрічі у форматі "Рамштайн" у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Зараз ми бачимо, що президент Путін знову готується використати зиму як зброю у війні, тобто атакувати енергетичну систему, газову інфраструктуру. Ми повинні запобігти цьому. І більш досконалі та посилені спроможності протиповітряної оборони мають велике значення", - сказав він.

Столтенберг наголосив на важливості продовження та посилення підтримки України. "Перш за все, нам потрібно сьогодні мобілізувати більше підтримки для України. І як щойно сказав Президент Зеленський, йдеться про протиповітряну оборону, артилерію та боєприпаси", - зазначив він.

Генсек НАТО заявив про очікування, що сьогодні члени Альянсу "зроблять подальші заяви про надання більшої підтримки Україні, тому що нам потрібно продовжувати і посилювати цю підтримку".

Столтенберг зазначив, що міністри оборони країн НАТО зустрінуться у середу та четвер у Брюсселі, і війна РФ проти України буде однією з головних тем.

"Ми зустрінемося в Контактній групі з питань України під головуванням США, де ми мобілізуємо більше підтримки та скоординуємо нашу військову підтримку Україні. Ми зустрінемося в Раді Україна - НАТО, яку ми створили на Вільнюському саміті. Це ще більше зміцнить наші відносини і допоможе Україні просуватися до членства в НАТО", - додав він.

Генсек НАТО вчергове запевнив, що Альянс стоятися поруч з Україною "стільки, скільки буде потрібно".

Нагадаємо, 11 жовтня Столтенберг заявив, що усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті