ФСБ може влаштувати теракти у школах на окупованих територіях, щоб звинуватити в цьому Україну - Гармаш

Російська ФСБ може влаштувати терористичні акти у школах на окупованих територіях, аби звинуватити в цьому Україну. Про це повідомляє у Фейсбук член колишньої делегації України у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

"Путін розпорядився, щоб у всіх школах на окупованих територіях України були озброєні охоронці з росії(!). Їх вербують по всій країні, обіцяють зарплати в 200-300 тисяч рублів (залежно від регіону). Спочатку я не міг зрозуміти, для чого цей ідіотизм, якщо всі розуміють, що школам на окупованих територіях можуть загрожувати лише артобстріли, а від них «охорона» не рятує». Думав, може це просто вербування на війну під виглядом охоронців. Але сьогодні прочитав, що у всіх школах «ДНР» буде встановлено «тривожні кнопки» для виклику поліції у критичних ситуаціях. Такий набір імітації саме антитерористичних заходів навіює на думку: чи не планує ФСБ, за російською традицією 2000-х років, влаштувати низку терактів у наших школах, щоби звинуватити в них Україну? Чи «Азов», визнаний у росії терористичною організацією? А то терорганізація є, а тероризму немає... Отже, її треба створити. ФСБ цьому вчитися не потрібно…", - наголосив Гармаш.

Як повідомлялося, на Старобільщині діти навчатимуться під наглядом озброєних окупантів.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті