Ердоган: "Карабах - це територія Азербайджану й інший статус у регіоні неприйнятний"

"Карабах - це територія Азербайджану, і всі це розуміють. Будь-який інший статус у регіоні неприйнятний". Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на 78-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку 19 вересня, - повідомляє агентство "Анадолу".

Ердоган підкреслив, що сьогодні з'явилася "історична можливість домогтися миру, стабільності та співпраці в регіоні Південного Кавказу".

"Користуючись цією можливістю, ми ініціювали процес нормалізації відносин із Вірменією. Туреччина від самого початку підтримувала переговорний процес між Азербайджаном і Вірменією. Однак ми бачимо, що Вірменія не змогла адекватно використати цю історичну можливість. Анкара очікує від Єревана виконання даних домовленостей, зокрема, відкриття "Зангезурського коридору". Карабах - це територія Азербайджану, і всі це розуміють. Будь-який інший статус у регіоні неприйнятний", - сказав Ердоган.

За його словами, головною метою має бути забезпечення мирного співіснування всіх, зокрема етнічних вірмен на території Азербайджану. Туреччина підтримує кроки Азербайджану, спрямовані на збереження територіальної цілісності, сказав він.

Як повідомлялося, Азербайджан поставив ультиматум вірменським військовим у Карабасі - вимагає підняти білий прапор.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті