Ексдиректора департаменту Міноборони Лієва взято під варту

Судді апеляції частково задовольнили скаргу прокурора й застосували до колишнього в. о. директора департаменту Міноборони Олександра Лієва (на фото) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомив у Телеграм Центр протидії корупції 12 лютого.

"Лієва взяли під варту в залі суду. Строк тримання під вартою до 8 квітня включно. Розмір альтернативної застави становить 50 млн грн. У разі внесення застави на Лієва буде покладено низку обов'язків, зокрема носіння електронного браслета та здачу закордонних паспортів", -йдеться в повідомленні ЦПК у телеграм-каналі.

Як повідомляється, рішення ухвалили судді Данила Чорненька, Сергій Боднар та Ігор Панаід.

Йдеться про справи щодо укладення контракту між Міноборони та компанією "Львівський арсенал" на постачання 100 тис. мінних пострілів. У листопаді 2022 року Міноборони перерахувало "Львівському арсеналу" 1,34 млрд грн передоплати. Далі "Львівський арсенал" перерахував частину коштів у $3,6 млн і EUR9,1 млн на словацького посередника, компанію Sevotech.

"Більша частина з них потім пішла на рахунки ще одного посередника, хорватської компанії WDG promet. Зараз ці гроші зникли, і жодної міни поставлено так і не було", - йдеться в повідомленні ЦПК.

Прокурор ОГП просив призначити заставу понад 268 млн грн.

Нагадаємо, СБУ викрила чиновників Міноборони і менеджерів "Львівського арсеналу", які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів. 

Як повідомлялося, затриманий у справі "Львівського арсеналу" ексчиновник Міноборони вважає висунуту йому підозру "безглуздою". 

Також повідомлялося, що ексдиректор Департаменту Міноборони Олександр Лієв не пройшов тест на поліграфі, який організував сам. 

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті