Екс-заступник голови ОП Кирило Тимошенко став штатним радником міністра оборони

Кирило Тимошенко, колишній заступник голови Офісу президента, почав працювати радником міністра оборони Рустема Умєрова. Спочатку про це NV повідомили джерела, а пізніше цю інформацію виданню офіційно підтвердили в Міністерстві оборони (МО).

Колишній заступник Андрія Єрмака, як розповіли виданню три незалежні джерела, уже кілька тижнів працює з міністром. «Він регулярно приходить до міністерства, фактично вже працює у відомстві, має наради з Умєровим, має там кабінет і заводить у відомство свою команду», — зазначив один з урядових співрозмовників.

У пресслужбі МО на відповідний запит NV повідомили, що Тимошенко з 1 березня 2024 року обіймає посаду штатного радника міністра оборони, — на підставі відповідного наказу про його призначення.

«Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка — медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану», — додали у пресслужбі МО.

Видання нагадало, що Тимошенко займається медіа-забезпеченням політичних і державних кампаній понад десять років. Починаючи з 2014-го він співпрацював із нинішнім мером Дніпра Борисом Філатовим та іншими представниками партії УКРОП. Потім приєднався до команди кандидата в президенти Володимира Зеленського. З травня 2019-го останній зробив Тимошенка заступником голови своєї адміністрації. Цю посаду він зберіг і після звільнення свого першого шефа Андрія Богдана.

У команді Андрія Єрмака Тимошенко став куратором найамбітнішого довоєнного проєкту Зеленського — програми Велике будівництво. У січні минулого року його звільнили з ОП. Відтоді він не мав стосунків до органів державної влади і випав з інформаційного поля.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті