Допомога після руйнування Каховської ГЕС: Євросоюз надає Україні три станції для очищення води

Європейський союз передає Україні три мобільні станції для очищення води, які допоможуть долати наслідки знищення греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС). Про це в середу, 14 червня, повідомила пресслужба Єврокомісії, - пише DW.

"Після руйнування греблі у Новій Каховці минулого тижня та у відповідь на запит української влади про допомогу, ЄС мобілізує стратегічні резерви з запасів rescEU, розгортаючи три мобільні станції для очищення води, щоб допомогти місцевій владі забезпечувати питною водою постраждалих", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожна станція може виробляти за день 120 тисяч літрів чистої води, що допоможе "вирішити одну з найнагальніших проблем у регіоні - доступ до питної води".

Зокрема, як уточнила пресслужба естонського Рятувального департаменту, через Механізм цивільного захисту ЄС Естонія передасть Україні техніку та обладнання на суму близько 457 тисяч євро. У пакет допомоги увійдуть шланги, насоси, човни, абсорбуючий матеріал, гідрокостюми, гумові штани, жилети тощо. Загалом з лютого 2022 року Естонія передала Україні гуманітарну допомогу на майже 23,2 мільйона євро, повідомили у естонському відомстві.

"Щодня ми стаємо свідками величезних збитків від руйнування Росією Каховської греблі. Ми всі повинні продовжувати допомагати пом’якшувати наслідки екоциду", - наголосила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас у Twitter.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті