До суду скеровано обвинувальний акт проти генерала РФ, який наказував обстрілювати міста Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта РФ, який очолив окупаційну армію так званої "ЛНР". Про це повідомили ни сайті Офісу генпрокурора України 16 жовтня.

"Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)", - сказано в повідомленні.

З початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора зс рф призначено керувати так званим "2-им армійським корпусом народної міліції ЛНР". Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям "ЛНР" під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини. Під його командуванням ворожі війська наносили масовані удари із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктам критичної інфраструктури регіону та житлу цивільного населення.

"Це призвело до загибелі та травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури. Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України", - йдеться в повідомленні.

За успішне виконання наказів керівництва РФ під час так званої "спецоперації" на сході України йому присвоєно звання "героя росії", "героя ЛНР", генерал-лейтенанта, також нагороджено "орденом Ахмата Кадирова".

Зазначається, що йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що друг путіна Чемезов, який оптом постачає "Кинджали" й іншу зброю для ударів по Україні, отримав підозру від СБУ.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті