До Києва прибув спецпосланець Папи Римського, щоб "уважно вислухати Україну"

Кардинал Маттео Дзуппі, призначений Папою Франциском, перебуває з офіційним візитом в українській столиці - у Києві він пробуде до завтрашнього дня. Про це повідомляє Телеграм-канал BILD на русском.

Зазначається, що головна мета візиту, як заявляють у Ватикані, - "уважно вислухати Україну з приводу можливостей досягнення справедливого миру". Крім цього, Папа Римський хоче підтримати різні "жести гуманності", які допоможуть знизити напруженість. 

Папа Римський неодноразово закликав до мирного вирішення "конфлікту в Україні", водночас Ватикан неодноразово пропонував себе як посередника в переговорах між двома країнами. 

Раніше католицький портал Il sismografo, який висвітлює діяльність Ватикану, писав, що Папа Римський має намір відправити своїх посланців не тільки до Києва, а й до Москви

Матео Дзуппі - один із близьких до понтифіка італійських кардиналів. Він за рішенням Папи Франциска очолив комісію з мирного врегулювання "конфлікту в Україні" на початку травня.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті