ДБР затримало на кордоні бізнесмена Мазепу. Прокурори наполягають на заставі у розмірі 700 мільйонів гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) підтвердило, що учора працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена – організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Про це йдеться у повідомленні ДБР 19 січня.

"Затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України. Також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, у тому числі брат організатора", - йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що мова йде про  засновника Concorde Capital Ігоря Мазепу.

У коментарі  "ЄП" у Офісі генерального прокурора пояснили, чому обвинувачення клопоче про 700 мільйонів гривень застави для засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи у справі про заволодіння земельними ділянками.

Зазначимо, що прокурори наполягають на заставі для Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень, сума збитків від незаконного заволодіння землею біля поблизу Київської ГЕС становить 7 мільйонів гривень.

У ОГП пояснили, що тримання під вартою з таким розміром застави для основного фігуранта провадження - Ігоря Мазепи - обумовлений наступними обставинами:

  • статус організатора;
  • затримання на митному пості, що свідчить про намір виїхати  за межі України та, ймовірно, ухилитись від явки до правоохоронних органів; 
  • майновий стан підозрюваного;
  • наявність інших підозрюваних, які на даний час перебувають в розшуку.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті