Судитимуть харків'янина, який обдурив на 230 тисяч тих, хто хотів евакуюватись із Маріуполя й Чернігова – МВС

У Харкові судитимуть 22-річного шахрая, який встиг обдурити українців на 230 тисяч гривень, збираючи кошти на "евакуацію" з Чернігова та Маріуполя. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі 8 серпня.

"Харків’янин моніторив групи Чернігова та Маріуполя у соціальних мережах і підбирав жертв, – сказано в повідомленні. – Чоловік пропонував вивезти громадян із небезпечних місць за умови оплати бензину".

Підкреслюється, що після отримання грошей фігурант блокував номери потерпілих або змінював номер телефону.

Уточнюється, що у квітні оперативники управління стратегічних розслідувань Харківщини спільно зі слідчими поліції області затримали чоловіка, який наживався на тих, хто намагався врятуватися від війни.

"За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури міста Харкова обвинувальний акт стосовно фігуранта скеровано до суду", – повідомляє МВС.

Уточнюється, що йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Підкреслюється, що за скоєне обвинуваченому може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше повідомлялось, що у соцмережах активізувалися шахраї, які виманюють дані банківських карток.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті