Боєприпаси для HIMARS та 75 тисяч снарядів для гаубиць увійдуть до чергового пакету військової допомоги для України

Черговий пакет військової допомоги від США на 1 мільярд доларів включає боєприпаси для HIMARS, 75 тисяч снарядів калібру 155 мм і ще цілий ряд позицій. Про це 8 серпня повідомляється на офіційному сайті Пентагону.

"Це 18 та найбільший пакет допомоги, який включає значну кількість боєприпасів, зброї та спорядження, які українці так ефективно використовують для захисту своєї країни", - повідомляє Пентагон.

Насамперед йдеться про невказану кількість боєприпасів для HIMARS, а також про 75 тисяч снарядів калібру 155 мм. Окремо відзначається постачання боєкомплекту для зенітного комплексу NASAMS.

У пакет допомоги також увійдуть 20 мінометів калібру 120 мм та 20 тисяч снарядів до них, 1000 ПТРК Javellin (можливо, мова лише про ракети для комплексу) та сотні протитанкових систем AT4. Окремо зазначається постачання півсотні одиниць броньованого медичного транспорту.

У комплект допомоги також входять медичні запаси – зокрема аптечки та інше обладнання. Нарешті, у списку є міни Claymore, вибухівка C-4 та "вибухове обладнання".

Нагадаємо, що буквально напередодні Володимир Зеленський пообіцяв добрі новини від партнерів щодо пакетів підтримки.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті