Милованов улетел "домой" в США: у него там квартира и "позиция профессора". А работа в Украине - "вторична"

Экс-министр экономики Украины Тимофей Милованов, ныне занимающий пост внештатного советника главы Офиса Президента Украины, пост главы Наблюдательного совета "Укроборонпрома" и президента Киевской Школы экономики, улетел "домой" в США. Об этом он написал на своей Фейсбук-странице.

  


Милованов сообщает, что "дорога з Києва до Піттсбургу зайняла більше доби. В Бориспіль я виїхав десь о 4:30, а додому потрапив о 5-й ранку за Києвом".  

"Фінгал мій розквіт і в Борисполі я купив окуляри, щоб його заховати. Дешевих не було, але я і не шукав. Тому Армані за 120 євро", - сетует Милованов, который накануне подрался с экс-министром финансов и бывшим секретарем СНБО Александром Данилюком.

По словам Милованова, его расстроили неожиданные претензии пограничного контроля в аэропорту Чикаго.

"Мені це не сподобалось. Я трохи злякався. Бо я не був в США з минулого листопада. І технічно порушив вимоги грін карти знаходиться більшу частину року в США. Я постійно порушую цю вимогу останні 7 років, але намагаюсь бувати в США кожного місяця. Тоді прикордонники не чіпляються. Офіцери почали розпитувати мене про мою діяльність в Україні. Я сказав що був міністром, але маю повну позицію професора в Піттсбургу, плачу податки тут, маю тут пенсійні заощадження тощо. Тобто США з точки зору їхніх законів є для мене домом. Так, я є радником офісу, викладаю в Київській Школі Економіки, та маю кілька посад в Україні, але це все вторинне порівняно з викладанням в Піттсбургу. Вони запитали як я викладав минулого року. Я сказав онлайн. І все. Мої аргументи прийняли", - пояснил Милованов.

 

Он снова посетовал, что из-за задержки пограничниками опоздал на рейс в Питтсбург, а нового рейса пришлось ждать 5 часов.  

"...Через те у мене був бізнес клас квиток (я літаю в США бізнесом, бо інакше моя продуктивність сильно падає; плачу за це сам. Інколи KSE або Піттсбург відшкодовують, інколи ні), авіакомпанія знайшла мені місце (в економ класі). Для цього зняли з літака іншу людину. Він ходив сердився, бо це був останній літак і він тепер мав ночувати в Чикаго. А я мовчав і думав чи має мені бути соромно. Соромно не було", - уточнил Милованов.  

Наконец, он прибыл в квартиру в Питтсбурге: "В квартирі нічого немає. Тільки матрац на полу. Я люблю мінімалізм. Думаю за кілька днів привезу певні меблі зі storage. Квартира в прекрасному стані. Все працює ніби тут весь час хтось жив. Клімат контроль, вода, вентиляція. Нічого не протекло. Це говорить про якість квартир в моєму будинку. За квартиру я плачу 1500$ в місяць. З цього серпня. Раніше було 1100$. Ось вам і інфляція в США - в моєму випадку 40% за рік. Сьогодні спробую завести свою машину, яка стояла. Боюсь прийдеться тягнути на станцію. І піду до лікаря - на перевірку синців та ока. Ще може в спортзал схожу. В моїй будівлі три спортзали платних і один безкоштовний для мешканців. А навколо, в радіусі кілометра - 10-15 спортзалів. Сподіваюсь трохи скинути вагу за мій час в США", - поделился ожиданиями бывший министр экономики.

На следующий день Милованов пошел в больницу по поводу своего подбитого глаза и ужаснулся: внутри больницы увидел "стан війни". 

"Люди на ліжках в коридорах. Лікарів не вистачає. Багато медсестер, але більшість часу вони витрачають на заповнення документів. Пацієнти чекають уваги годинами. Я провів там три години. Лікар підходив два рази. Медсестра три. Зробити КТ скан, щоб перевірити чи немає травми голови. Немає. Виписали обезболюючі та ще якись ліки і відправили додому...", - подытожил Милованов.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи