Р. Богатырева: У нас нет желания и опыта использования админресурса

Доверенное лицо кандидата в президенты Виктора Януковича, глава фракции «Регионы Украины» Раиса Богатырева дала интервью «Громадському радио». По ее мнению, до выборов команда Януковича в несколько раз сможет увеличить количество его сторонников, и не будет применять админресурс.

Дмитро Драбик ("Громадське радіо") : Як би ви оцінили хід виборчої кампанії Віктора Януковича з моменту її початку?

Раїса Богатирьова: Оценила бы положительно. Одним словом положительно (сміється). Говорят, в кругу родни нужно и правильно говорить только правду. Так вот в кругу семьи в которой я нахожусь, я скажу вам правду – прорахунків у Януковича нет. И у его команды тоже, к которой я отношусь.

Дмитро Драбик: Раїса Василівна, тоді ваші зовнішні спостереження за роботою конкурентів, зокрема команди Ющенка?

Раїса Богатирьова: Я би не хотіла вдаватися в такі детальні коментарі, оскільки сьогодні ми запроваджуємо командний принцип... Ми переконуємо населення в позитивах і в правильності вибору Януковича. Ми не хочемо критикувати інших конкурентів, не хочемо аналізувати їхні дії і їхні кроки, які вони зараз роблять, оскільки це займає час і не дає, як би мовити, нам додаткових позитивів. Так що нехай їх кампанію аналізують їх прихильники і їх експерти – ми аналізуємо свою.

Дмитро Драбик: Ви кажете, що Янукович неодмінно переможе на виборах ще й у першому турі – звідки у вас така впевненість?

Раїса Богатирьова: Я бачу, які можливості сьогодні, при спілкуванні з людьми. Ми можемо переконати людей, щоб вони прийняли нашу програму, щоб вони підтримала нашого кандидата. Дуже гарно люди похилого віку сприймають, молодь уважно стежить за перебуванням у регіонах нашого кандидата. Багато ми листів отримуємо з підтримкою, але багато і листів з питаннями - відповіді на які люди хочуть від нас почути і тоді будуть робити вибір. І я думаю, що завдяки безумовно, напруженій роботі ми зможемо сьогодні збільшити в декілька разів кількість своїх прихильників.

Дмитро Драбик: Зараз рейтинг Ющенка перевищує рейтинг Януковича. Ви кажете, що ваш кандидат переможе у першому турі. Ви можете назвати з яким відривом?

Раїса Богатирьова: (Сміється) Я думаю, що відрив буде переконливий і ніхто не зможе сказати, що це там просто перемога, раз-два оголосили і все.

Дмитро Драбик: Так само багато говорять про можливе застосування адміністративного ресурсу в цій виборчій кампанії...

Раїса Богатирьова: Ми цим не будемо користуватися. Адмінресурс ми не будемо застосовувати. Взагалі, думаю, що ми по різному розуміємо адмінресурс, але так як нам намагаються сказати як ми будемо використовувати... У нас ні намірів ні бажання, навіть досвіду такого немає.

Дмитро Драбик:Чи запрошували у штаб для роботи на Януковича закордонних спеціалістів з проведення виборів?

Раїса Богатирьова: Ні. Групу яка сьогодні працює на вибори це всі відомі в Україні люди. І ми сьогодні вивчаємо досвід різний. Наприклад, я читаю багато закордонних авторів, які пропонують різні підходи щодо виборів. Ну я хочу сказати, можливо я не все знаю, але тих кого знаю, це впливові в країні політологи.

Дмитро Драбик: А з тими, хто вже підтримав Януковича як кандидата, йшли якісь перемови щодо їх політичних дивідендів після його імовірної перемоги на виборах?

Раїса Богатирьова: Я давала інтерв’ю одній з газет недавно і говорила, що однією з рис, яка відрізняє команду Януковича і кампанію передвиборчу Януковича можливо від інших, можливо я кажу... Це те, що розподілу уявних посад і хто, що отримає – не було. І я думаю, домовленості краще організувати за столом обговорення і прилюдно їх назвати для того, щоб чули в суспільстві, що це буде. На сьогоднішній день таких вимог і до Віктора Федоровича з боку політичних команд, які підтримують “Партію Регіонів” в своєму виборі не було і думаю, що все буде відбуватись після виборів. Мені приємно, що торги з цього питання ніхто не веде.

"Громадське радіо"

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи