Івано-Франківщина не готова до запровадження ринку землі - облрада

Івано-Франківщина сьогодні ще не готова до запровадження земельної реформи. Про це розповів заступник голови обласної ради Остап Дзеса, - повідомляє кореспондент «ОстрВ».

Як стверджує керівництво облради, на сьогодні більшість землі в області –  не впорядковано, а територіальні одиниці не мають чітких меж. «Якщо завтра розпочнеться ринок землі, люди проклянуть цю владу» - заявив голова обласної ради Олександр Сич.

«За оцінками фахівців, майже 100 млн. грн. потрібно для області на інвентаризацію земель по землекористувачах та на віднесення їх до державної чи комунальної власності», - зазначив О. Дзеса.

Крім того, він наголосив, що 80% генеральних планів прикарпатських міст і сіл є застарілими,  не відповідають нинішнім вимогам та потребують удосконалення. «Треба сформувати державний підхід до вирішення цієї справи» - переконаний заступник голови облради.

Наразі, обласна рада вже готується до можливої реформи.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи