“Укрзалізниця” не ровзиває пасажиропотік і сервіс

«Укрзалізниця», як підприємство монополіст, абсолютно не займається розвитком пасажиропотоків.

Недолік квитків в залізничних касах пов’язаний з поганою організацією роботи залізниці. Така ситуація спостерігалася і раніше, коли українці їздили влітку на південь і взимку за захід. Точно така ж ситуація спостерігається щоп’ятниці, коли люди виїжджають з Києва та щонеділі, коли повертаються. «Укрзалізниця», як підприємство монополіст абсолютно не займається розвитком пасажиропотоків.

Інформація про додаткові вагони до поїздів в потрібному для пасажирів напрямку повинна оголошуватися заздалегідь.

А то виходить, що людям потрібно виїхати, наприклад, 27 числа, а доводиться 21-го, тому що немає квитків. Залізниця повинна залишатися у державній власності, а питання сервісу – потрібно віддавати приватним підрядникам. А виходить, що якщо є завантаження вагонів – «Укрзалізниця» відзвітувала, мовляв, що виконала план, а скільки пасажирів вони не довезли – ці втрати ніхто не рахує. Зарплата топ менеджера «Укразалізниці» ніяк не залежить від результатів цих втрат. Тут потрібно застосовувати мотиваційні моделі, щоб топ-менеджери отримували багато грошей, як у приватних компаніях, щоб зацікавити їх у поліпшенні споживчих якостей.

Раніше, коли квитки продавалися без пред’явлення паспорта, перекупники масово закуповували квитки в касах. На даний момент – на одне прізвище, якщо немає корупційних зв’язків, можна купити тільки один квиток на одну дату.

Інша справа, що є корупційні схеми на залізниці, за допомогою яких вони торгують квитками, але це глобально не змінює ситуацію. Наприклад, це спекуляції на сотні тисяч гривень, а проблеми – на десятки мільйонів, у зв’язку з тим, що можна підключати цілі дорожні склади, коли йдуть сезонні коливання.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи