Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом обговорив із ним проведення Саміту миру, питання оборонного співробітництва та підготовку до конференції з відновлення України. Про це Зеленський повідомив у соцмережі Х 8 травня.

"Подякував Олафу Шольцу за підтвердження участі в Саміті миру та особисті зусилля, спрямовані на успіх заходу. Доручили командам разом працювати над залученням якнайширшого кола держав. Докладно поінформував канцлера про поточну ситуацію на полі бою та на ключових напрямках. Обговорили продовження оборонної співпраці", - написав Зеленський.

Він також висловив подяку Німеччині за значний внесок в обороноздатність України та посилення української протиповітряної оборони, зазначивши, що "німецька допомога рятує людські життя під час кожного терористичного обстрілу з боку Росії".

"Ми також обговорили підготовку до конференції з відновлення України (URC2024) та її наповнення конкретними угодами", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що на Глобальному саміті миру Україна планує зосередитись на трьох питаннях

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті