Найбільшу кількість ворожих атак минулої доби відбито на Новопавлівському напрямку - Генштаб

Максимальну кількість атак - 17 - минулої доби було відбито на Новопавлівському напрямку. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 23 квітня.

"На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 17 разів намагався прорвати оборону наших військ", - йдеться в повідомленні. 

Загалом протягом доби зафіксовано 60 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

На Куп’янському напрямку ворог один раз атакував наші позиції в районі населеного пункту Берестове Харківської області. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка Донецької області. 

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 10 атак в районах населених пунктів Греківка Луганської області; Терни, Ямполівка Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва, що на Луганщині. 

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення. Противник завдав авіаудару в районі Північного Донецької області. 

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Новобахмутівка, Бердичі, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. 

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації двічі атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області. 

На Херсонському напрямку протягом доби, здійснив за підтримки авіації одну безуспішну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 

Крам того, ворог завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по наземній станції управління БПЛА, району зосередження озброєння та військової техніки, району зосередження особового складу, засобу ППО та іншому важливому об’єкту противника", - йдеться також у зведенні Генштабу.

Раніше повідомлялось, що за добу на Бахмутському напрямку було відбито 16 атак ворога, на Лиманському - 19, на Новопавлівському - 20.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті