Блінкен їде у Пекін та Шанхай: FT пише, що Китай попередять про санкції за постачання військових технологій у Росію

Державний секретар США Ентоні Блінкен хоче попередити Китай про "каральні заходи" з боку Штатів, якщо Пекін не припинить відправляти до Росії військові технології. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, - пише NV.

Блінкен відвідає Шанхай і Пекін 24−26 квітня. FT пише, що глава Держдепартаменту буде особисто розмовляти із міністром іноземних справ Китаю Ван Ї.

Зазначається, що США та їхні союзники стають «дедалі більше непримиренними» через відмову Китаю припинити постачання до Росії технологій, які допомагають у відновленні промислової бази — від чипів до двигунів для крилатих ракет.

За даними видання, США розглядають запровадження санкцій проти китайських фінансових установ та інших організацій.

Один зі співрозмовників видання називав послання Блінкена «найчіткішим попередженням, яке США будь-коли передавали особисто китайським чиновникам».

Водночас неназваний американський чиновник додав, що Китай дедалі більше стурбований можливістю запровадження санкцій проти своїх банків.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті